Gemeente trots op duurzame inwoners

WORMER - De zonnepanelenactie van gemeente Wormerland is een groot succes met driehonderdvijftig aanmeldingen.

Zelf energie opwekken is een van de maatregelen die mensen kunnen nemen om beter voor het milieu en hun portemonnee te zorgen. De inwoners die gebruikt hebben gemaakt van de zonnepanelenactie besparen inmiddels gemiddeld € 520,- aan energiekosten per jaar.

Van de driehonderdvijftig aanmeldingen liggen er inmiddels bij meer dan honderd inwoners in totaal zo'n 1.125 zonnepanelen op het dak. Dit scheelt de gemeente Wormerland jaarlijks zo'n 110.054 kg CO2-uitstoot. Een mooie stap in de richting van een schoner milieu.

Zonne-energie

Het gebruik van zonne-energie is goed voor het milieu. In de energieovergang, waarin de gemeente overstapt van fossiele brandstoffen naar duurzame energie, speelt zonne-energie een grote rol. In tegenstelling tot de productie van energie uit fossiele brandstoffen komen er bij zonne-energie geen schadelijke stoffen in de atmosfeer. Daarnaast is het aantrekkelijk voor de portemonnee. Uw energierekening daalt direct na installatie.

Duurzaamheidslening

De gemeente Wormerland stelt samen met SVn de Duurzaamheidslening beschikbaar voor het treffen van duurzame, energiebesparende maatregelen aan de eigen, bestaande woning. Onder andere het gebruik maken van zonne-energie valt onder de regeling. Kijk voor meer informatie op www.wormerland.nl of www.svn.nl.

Interesse in zonnepanelen? Meer informatieis te vinden op www.odijmond.nl/zonne-energie.