Frits de Wit (rechts) van Palmboom 1, houder van het vorige seizoen, geeft de felbegeerde wisselbokaal door aan Rob Visser (links).
Frits de Wit (rechts) van Palmboom 1, houder van het vorige seizoen, geeft de felbegeerde wisselbokaal door aan Rob Visser (links). (Foto: Amandelbloesem)

Amandelbloesem biljartkampioen

WORMERVEER - Het negenentwintigste seizoen van de Louis Roekens-biljartcompetitie 2018-2019 is gewonnen door het biljartteam Amandelbloesem uit Wormerveer. Tweede werd A3 uit Assendelft en derde De Palmboom team 1 uit Krommenie. Woensdag 10 april vond de eindvergadering plaats bij het winnende team.

Het voltallige team van Amandelbloesem was aanwezig om de eerste en tweede wedstrijdleiders van de andere negen verenigingen te ontvangen. Saenden had zich afgemeld. Tijdens de geserveerde koffie met gebak opende voorzitter Peter Dekker de vergadering. Hij verzocht een minuut stilte vanwege het overlijden van een drietal biljarters. Daarna gaf Dekker aan het jammer te vinden dat twee teams door een tekort aan spelers niet meer mee konden doen.

De biljartverenigingen keken ook alweer naar de komende jaargang. Ze hadden het onder meer over jubileumtoernooi dat ze gaan organiseren vanwege het dertigjarig bestaan van de biljartcompetitie. De wedstrijdleiders ontvangen hiervoor een geschrift om met de achterban van hun vereniging te overleggen over deelname, locatie en aantal spelers en meer. Hierna was het pauze. Aanwezigen werden getrakteerd op drankjes en hapjes, geserveerd door een tweetal dames met ondersteuning van de eigen leden. Na de onderbreking werden de puntenlijsten per vereniging, het persoonlijk resultaat van de spelers en het nieuw aantal te maken caramboles voor het nieuwe seizoen 2019 - 2020 uitgereikt.

Daarna reikte Frits de Wit van Palmboom 1, houder van het vorige seizoen, de felbegeerde wisselbokaal door aan Rob Visser. Mede-assistent Karel van Biljouw ontving een houdbare trofee voor de prijzenkast. Beide heren werden aangewezen door de achter de schermen regisserende Piet Appelman. De secretaris deed ook nog een duit in het zakje door een enveloppe met kampioensbonus aan Rob Visser van de winnende vereniging te overhandigen. De voorzitter sloot de vergadering met het bedanken van alle wedstrijdleiders en spelers voor hun inzet, wenste allen een fijne vakantie en gezond weer terug te zien bij het nieuwe seizoen in september en het dertigjarig jubileum.

Wie ook met een team van vijf personen mee wil doen in de Louis Roekens-competitie, kan contact opnemen via caj.filmer@planet.nl.