Theaterfestival 2019
Theaterfestival 2019 Foto: Heleen van Wiechen

ZAANDAM - Na ruim acht jaar verhuist Theatermijn per 1 januari 2020 naar de Hellemafabriek. De Zaanse gemeenteraad stemde in met de plannen van de stichting om op grotere schaal door te ontwikkelen als onderdeel van de nieuwe cultuurvisie van de Zaanstad. Met dit nieuwe theater zal Theatermijn verder gaan onder de naam Zaans Toneelhuis Theatermijn. Vanuit deze nieuwe plek blijft Rick Nanne zich inzetten voor het onderwijs, de amateurkunst, talentontwikkeling en de ontwikkeling van nieuw (Zaans) theater.

Nieuwe locatie Theatermijn

Oprichter Rick Nanne: "Het is fantastisch dat de gemeente ons dit vertrouwen geeft. Na jaren van inzet kunnen we nu verankeren wat we hebben opgebouwd, en van een nog grotere betekenis zijn voor de stad." Al jaren is Theatermijn de plek voor het ontwikkelen van theatertalent voor jong en oud. Op de nieuwe locatie in de Hellemafabriek kan de stichting niet alleen lessen aanbieden en festivals organiseren, maar ook onderdak bieden aan kleine, professionele theatergroepen om voorstellingen te ontwikkelen en op te voeren in een echte theaterzaal.

De nieuwe theater hotspot is gelegen aan de Zaan in de Kogerveldwijk en heeft de ambitie om een plek te worden voor de hele wijk, regio en daarbuiten. Samen met Broedplaats aan de Zaan en het sociaal wijkteam willen zij projecten starten met en voor buurtbewoners.