Kerk en eilandspolder
Kerk en eilandspolder (Foto: Kitty Kampf)

Rondvaart in boot met kijkje in kerk

SCHERMERHORN - De belangstelling voor het Leeghwater-arrangement was vorig jaar zo groot dat ook dit jaar vaartochten door de Eilandspolder worden georganiseerd, in combinatie met rondleidingen door de Grote Kerk van Schermerhorn. De data zijn zondag 16 juni, 21 juli en 11 augustus.

Deelnemers kunnen (hernieuwd) kennismaken met de natuur in de Eilandspolder en de cultuur in de Grote Kerk. Het is een originele manier om een verjaardag te vieren, een buurtuitje te organiseren of zo maar een vriendendag of vriendinnendag te houden.

Ontvangst met koffie en thee

De ontvangst met koffie of thee is in de Grote Kerk van Schermerhorn of bij het kleinste Huisje van Schermerhorn. Er wordt gevaren in de Eilandspolder met een fluisterboot, waarbij de schipper van alles vertelt over dit prachtige vogelrijke gebied. In de Grote Kerk volgt een rondleiding langs de schatten van dit mooie oude monument.

Programma

Zondag 16 juni: ontvangst in de Grote Kerk om 12.30 uur, daarna varen bij het Kleinste Huisje. Zondag 21 juli: ontvangst bij het Kleinste Huisje om 12.30 uur, daarna rondleiding in de Grote Kerk. Zondag 11 augustus: ontvangst bij het Kleinste Huisje om 12.30 uur, daarna rondleiding in de Grote Kerk. Einde programma: 16.30 uur.

Locatie en info

Adres: Grote Kerk, Oosteinde 2, 1636 XV Schermerhorn. Adres Kleinste Huisje: Zuidje 11, 1636 XB Schermerhorn. Maximaal aantal personen: 30. Vol = vol. Kosten: € 15,00 per persoon. Opgeven en betalen via www.grotekerkschermerhorn.nl. Meer info: Wil Mens, telefoon 072-5021564 of mail naar: wil.don.mens@quicknet.nl.