Nieuwe looproute bij station Zaandam

ZAANDAM - De nieuwe looproute over de spooroverbouwing bij station Zaandam is vanaf maandag 20 mei geopend. De loopbrug, die op dit moment de stationshal verbindt met de Houtveldwegzijde, wordt die dag afgesloten. Tegelijkertijd openen de eerste winkels in de Zaanse huisjes op de spooroverbouwing.

Sinds het voorjaar van 2018 wordt gewerkt aan de nieuwe fiets- en voetgangersverbinding bij station Zaandam. Deze nieuwe spooroverbouwing vormt de verbinding tussen oost en west. De route sluit aan op het Stadhuisplein en de Houtveldweg. Naast de bouw van deze nieuwe verbinding wordt het station gemoderniseerd en winkels verplaatst.

Looproute

Vanaf 20 mei lopen reizigers die het station vanaf de Houtveldwegzijde bezoeken eerst via de nieuwe verbinding naar de centrumzijde. Reizigers lopen dan via de nieuwe voetgangersroute naar het perron of het centrum. Naast de huidige trap en roltrap wordt een nieuwe lift in gebruik genomen. Aan de kant van het centrum is een tijdelijke grotere entree gemaakt. Smullers en de bloemist zijn daar vanaf 20 mei geopend, evenals een pinautomaat van GWK. De kiosk blijft nog tot augustus in de stationshal zitten. De NS Ticket&Service balie verplaatst tijdelijk richting het stadhuis. Later openen ook AH to go en AKO in een van de Zaanse huisjes.

Werkzaamheden

De verbouwing van de stationshal start maandag 20 mei. Dit gebeurt in een aantal bouwstappen. De oplevering van de nieuwe stationshal staat gepland voor eind 2019. Medio juni is het weer mogelijk het station te bereiken via een trap vanaf de Korte Hogendijk. Daarnaast wordt gestart met de bouw van de fietsenstalling aan de Houtveldweg.

Meer informatie: www.maakstationsgebied.zaanstad.nl/spooroverbouwing