Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Vaartochten Wormer- en Jisperveld

Het Wormer- en Jisperveld laat in de avondexcursie 'Het veld in de avond', vrijdag 24 mei om 19.30 uur, weer een heel ander gezicht zien. De wind gaat liggen, de zon gaat onder en de dieren zijn actief. De Poelboerderij biedt bij de avondtochten de gelegenheid even lekker te genieten van de avond in het Wormer- en Jisperveld.

Riet- en moerasvogels

Tijdens de vaarexcursie 'Riet- en moerasvogels', zaterdag 25 mei om 7:00 uur, zien we misschien de koning van het moeras: de roerdomp. Ook andere moerasvogels kunnen we in het veld tegenkomen, zoals karekieten en rietzangers, maar ook grote vogelkolonies: brandganzen en kleine kolonies visdieven of kluten.

Landschap schetsen

De vaarexcursie 'Landschap schetsen' vindt zondag 26 mei vanaf 13.30 uur plaats in de polder, onder begeleiding van Ankie ten Hoonte. Vaar met een boot het veenweidegebied in om de mooie landschappelijke omgeving vast te leggen.

Reserveren bij bezoekerscentrum De Poelboerderij via 075-6219100 of per e-mail bezoekerscentrum@poelboerderij.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer. Kosten mét consumptie na afloop € 12,-, kinderen € 3,-. Leden.
Meer informatie: www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl. Locatie: afvaart Bezoekerscentrum Poelboerderij, Veerdijk 106, Wormer.