Tegenwoordig zijn er veel technische hulpmiddelen voor slechtzienden om bij te blijven, zoals deze Smartwatch.
Tegenwoordig zijn er veel technische hulpmiddelen voor slechtzienden om bij te blijven, zoals deze Smartwatch. (Foto: Aangeleverd)

Digi-wijs met Visio en Oogvereniging

HEERHUGOWAARD - De digitalisering in het dagelijkse leven wordt steeds vanzelfsprekender en daar hebben mensen met een visuele beperking profijt van. Visio en de Oogvereniging hebben daarom de handen ineengeslagen met themabijeenkomsten die belangstellenden informeren over hulpmiddelen in de breedste zin van het woord. De eerstvolgende themabijeenkomst is vrijdag 22 februari van 11.30 tot 13.30 uur, met aansluitend het Oogcafé (tot 15.30 uur). Het onderwerp is 'Digi-wijs, ook in de toekomst' en de locatie is Visio aan de Gildestraat 3 in Heerhugowaard.

Het zelfstandig functioneren van blinde en slechtziende mensen is de afgelopen jaren sterk verbeterd, met dank aan voice-over op de smartphone en het streamen van literatuur. Een nieuwe uitdaging is het gebruik van stemgestuurde apparaten. Zelf de regie in handen te houden vraagt om kennis en vaardigheden van de gebruiker. Blijf geïnformeerd door training van Visio en ondersteuning van de Oogvereniging. Marcel van Baar, coördinator Digi-platform, praat tijdens deze bijeenkomst over de digitale toekomst. In kleine werkgroepen wordt maandelijks kennis gedeeld over streaming, voice over en spraakbesturing. Lidmaatschap van de Oogvereniging of cliënt zijn bij Visio is niet nodig.

Aansluitend aan deze bijeenkomst is er de mogelijkheid om na te praten in het Oogcafé, dat om 13.15 uur de deuren opent. Om 14.00 uur houdt schrijver Cees Smit een boekbespreking over zijn pas verschenen biografische roman 'Nieuw leven'.

Marcel van Baar is bereikbaar via marcelvanbaar@quicknet.nl en 06-53364218. Kijk ook op www.visio.org, bel 088-5859000 of mail naar heerhugowaard@visio.org.