Monique Stam (l), wethouder van de gemeente Heerhugowaard, reikte het bronzen certificaat uit aan de directie van Magentazorg.
Monique Stam (l), wethouder van de gemeente Heerhugowaard, reikte het bronzen certificaat uit aan de directie van Magentazorg. (Foto: Aangeleverd)

Bronzen certificaat voor Zuyder Waert

HEERHUGOWAARD - Magentazorg heeft een bronzen certificaat ontvangen voor het verduurzamen van woonzorglocatie Zuyder Waert. Wethouder Monique Stam reikte woensdag 6 februari het certificaat uit aan de directie van Magentazorg. De komende twee jaar wil Magentazorg al haar locaties certificeren.

Zuyder Waert heeft het afgelopen jaar verschillende maatregelen genomen om in aanmerking te komen voor het certificaat. De woonzorglocatie is bijna volledig voorzien van ledverlichting en de leidingen zijn geïsoleerd. Daarnaast is het hergebruik van grondstoffen een belangrijk uitgangspunt. Meubilair en medische apparatuur die niet meer worden gebruikt, krijgen via een stichting in Roemenië een nieuw leven. Zuyder Waert is de eerste locatie van Magentazorg die een bronzen certificaat heeft gekregen voor de inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Ans Jak, milieucoördinator: "We zijn heel blij met dit bronzen certificaat voor locatie Zuyder Waert. Het is de eerste belangrijke mijlpaal in het verduurzamen van onze locaties en bedrijfsvoering."

Duurzame ambities

Magentazorg wil ook haar negen andere locaties verduurzamen en certificeren. Jak: "Dit is geen wens, maar noodzaak. Door te investeren in duurzaamheid dragen we een steentje bij aan een goede leefomgeving voor cliënten. Met energiebesparing, duurzaam inkopen, afvalpreventie en afvalscheiding leveren we een bijdrage aan een beter milieu."