'Als vereniging moet je blijven bewegen', aldus Geert Draaisma (l) en Jos Klaver van Tennisvereniging Heerhugowaard.
'Als vereniging moet je blijven bewegen', aldus Geert Draaisma (l) en Jos Klaver van Tennisvereniging Heerhugowaard. (Foto: VINCENT DE VRIES/ RODI MEDIA)

'We willen zorgen voor beleving!'

HEERHUGOWAARD - Met het vorig jaar compleet gepimpte clubhuis zijn de leden van Tennisvereniging Heerhugowaard al heel erg in hun nopjes maar er staat nog meer te gebeuren op tennispark Oostertocht. "Een vereniging valt of staat met een goed clubhuis. Sinds de komst van onze enthousiaste uitbater Steffie Madarasová beschikken we daar in alle opzichten over", steekt voorzitter Jos Klaver van wal.

Tennisvereniging Heerhugowaard zit niet stil

"Maar daar laten we het niet bij want we moeten blijven bewegen", vervolgt hij. "De tennisvereniging bestaat nu 57 jaar en beschikt over 21 gravel buitenbanen en zes binnenbanen. Van huis uit zijn we een klassieke vereniging, maar ook een prestatieve. Ons ledenbestand bestaat uit 1000 recreatieve spelers én uit 250 jongens en meiden die trainen en competitie spelen in de hoogste regionen van ons land." Secretaris Geert Draaistra vult aan: "Qua faciliteiten en opleiding is TV Heerhugowaard in Noord-Holland een absolute trekker. We beschikken over hooggeschoolde trainers en dat brengt jeugd van Den Helder tot Hoorn naar ons toe." Toch zag TV Heerhugowaard door de jaren heen het ledental dalen. Jos: "Als bestuur kun je dan niet stil blijven zitten. Na een vorig jaar gehouden een enquête onder de leden besloten we ons aanbod uit te breiden met vier all weather banen. Gravel is prachtig natuurlijk maar je kunt er 's winters niet op tennissen."

Gymvereniging

De vier all weather banen komen er onder meer dankzij gymvereniging SIU die op een van de zes binnenbanen haar domicilie heeft. Geert: "Ideaal want de toestellen hebben nu een vaste plek. Het is voor SIU een heel goede zet gebleken met als gevolg dat ze tegen een ledenstop aanzitten. Een regelrechte win-winsituatie voor beide verenigingen, want wij hebben nu op de vijf binnenbanen een meer dan goede bezetting."

De nieuwe buitenbanen die momenteel worden gerealiseerd gaan met de start van het zomerseizoen open. Dus voor 1 april", zegt Jos die ernaar uitkijkt. "We weten zeker dat de uitbreiding met de winterbanen een andere sfeer binnen je verenging brengt. En dat is precies wat we voor ogen hebben, want we moeten blijven zorgen voor beleving."

Toekomstbestendig

Sowieso is TV Heerhugowaard bezig met een totale omslag waarbij de blik is gericht op de toekomst. "We hebben een nieuwe vloer aangebracht in de oude hal en alles is binnen voorzien van ledverlichting. Dat gaan we buiten ook aanbrengen. Er moet een nieuwe vloer in de nieuwe hal komen en we willen de veertien gravelbanen ook verlichten met led. We hebben een groot dak, dus daar kunnen heel wat zonnepanelen op. Qua aanbod denken we aan het faciliteren van sporten als beach-volleybal of beach-soccer middels de realisatie van een zandbak over twee banen. Verder is de aanschaf van een padel-baan een wens. Op zo'n baan wordt een combinatie van tennis en squash gespeeld, iets dat de jeugd aanspreekt. En last but not least starten we 18 februari met Walking Tennis. Een speciale vorm van tennis voor mensen die door allerlei kwaaltjes niet meer kunnen tennissen, met aangepaste regels en onder supervisie van een fysiotherapeut. Met het oog op de vergrijzing willen we deze doelgroep ook iets kunnen bieden."

Tennispark Oostertocht is gevestigd aan de Van Veenweg 100 in Heerhugowaard. info@tvhhw.nl. Tel. 072-5715706. Iedereen is van harte welkom en ook sponsors mogen zich te allen tijde melden.