Achtste editie Bevrijdingspop

HEERHUGOWAARD - Het bevrijdingsfestival Bevrijdingspop, zondag 5 mei van 11.00 tot 21.00 uur op het Raadhuisplein, beleeft dit jaar zijn achtste editie. Tijdens deze bomvolle dag wordt een divers programma aangeboden voor jong en oud, met naast muziek ook oldtimers, de kofferbak- en rommelmarkt en diverse kinderactiviteiten waaronder schminken en pony rijden.

De kinderactiviteiten worden verzorgd door vrijwilliger van wijkvereniging Zuidwijk; de opbrengst gaat dit jaar naar de Heerhugowaardse Margret IJdema, die haar droom - deelname aan de Paralympische Spelen van 2020 - probeert waar te maken. De gemeente Heerhugowaard en stichting NUT ondersteunen dit culturele initiatief en natuurlijk brandt ook dit jaar het bevrijdingsvuur op het podium. Leden van atletiekvereniging Hera halen het vuur de dag ervoor traditiegetrouw op vanuit Wageningen en worden bij hun tocht begeleid door diverse legervoertuigen.

Vera Lynn

Muzikaal valt er genoeg te genieten. Hoogtepunt wordt een uitvoering van Vera Lynn's klassieker 'We'll Meet Again' door de Heerhugowaardse Lianne Kenter, die afstudeerde aan het Conservatorium. Na de nostalgie is het tijd voor meer hedendaagse muziek met coverband Memphis, de Kruizer formatie Maas, feestband Jansen & Jansen, volkszanger Joost de Vries en dj Bob E. Of er meer bands kunnen worden geboekt is vooral afhankelijk van de gemeentesubsidie, aldus de organisatie.

Het evenement is gratis toegankelijk. Alvast een kraampje boeken voor de rommelmarkt? Kijk op www.bevrijdingspophhw.nl of bel 06-52433753.