Bewonder de prachtige tropische vlinders bij Vlindertuin Vlindorado.
Bewonder de prachtige tropische vlinders bij Vlindertuin Vlindorado. (Foto: Aangeleverd)

Vlinders kijken in Waarland

WAARLAND - Op zoek naar hét perfecte uitje voor de voorjaarsvakantie? Breng eens een bezoek aan een van de meest bijzondere vlindertuinen van Nederland, Vlindertuin Vlindorado, en bewonder de prachtige tropische vlinders en vogels. Of 'loop over water' via de wiebelende hangbrug, langs het nieuwe stapstenen pad in een van de vijvers. Best spannend!

De vlinders, vogels en exotische bloemen en planten kenmerken de kleurrijke wereld van het tropisch regenwoud. Tussen de bloeiende planten fladderen de meest bijzonder gekleurde juweeltjes in allerlei soorten en maten op zoek naar nectar en fruit. Ook is er een grote inloopvolière met prachtige tropische vogels om heerlijk doorheen te wandelen en van dichtbij de vogels te bewonderen.

Leerzaam uitje

Bezoekers krijgen bij binnenkomst een kaart met foto's van de vlinders en vogels, om zelf op zoek te gaan. Ook is er een gratis speurtocht, wat het bezoek aan de vlinder- en vogeltuin niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam maakt. Met een beetje geluk kun je zelfs een vlinder geboren zien worden in de 'poppenkast' of sta je oog in oog met de Atlasvlinder, een van de grootste vlinders ter wereld.

Voor groepen zijn speciale arrangementen samengesteld waarbij de vlinder- en vogeltuin gecombineerd kunnen worden met een workshop, lunch of een rondleiding door de in hetzelfde pand gelegen anthuriumkwekerij en de enige papayakwekerij van Nederland.

Openingstijden (14 februari tot 18 november): maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Te vinden aan de Smeetsweg 12 in Waarland. Zie ook www.vlindorado.nl.