Bij Avondtaalcafé Zaandam oefenen mensen in gezellige sfeer hun Nederlands of Italiaans.
Bij Avondtaalcafé Zaandam oefenen mensen in gezellige sfeer hun Nederlands of Italiaans. Foto: Daan Ruijter

Avondtaalcafé na zomerstop weer terug

ZAANDAM - De kalender kruipt langzaamaan richting de herfst en dat betekent dat Avondtaalcafé Zaandam terugkomt van haar zomerstop. Mensen die de Nederlandse taal willen oefenen kunnen dinsdag 22 oktober aan hun Nederlands werken. Wie zijn Italiaans wil verbeteren, kan vrijdag 11 oktober aanschuiven bij het Italiaans taalcafé. Organisator Barbara Murru staat zaterdag 7 september op de Zaanse UITmarkt in Zaandam en kan dan alles over het Avondtaalcafé vertellen.

Bij het Nederlands Avondtaalcafé kunnen bezoekers in ontspannen sfeer onder het genot van een drankje hun Nederlands oefenen en nieuwe mensen leren kennen. Nederlanders zijn hierbij meer dan van harte welkom. Als moedertaalsprekenden kunnen zij immers als beste aanwijzingen geven. Er is geen thema: het staat bezoekers vrij om het over alles te hebben wat ze maar te binnen schiet en waar hun interesse naar uitgaat. Het doel is tenslotte Nederlands oefenen. Aanwezigen kunnen met A2- niveau al meedoen.

Het Nederlands taalcafé vindt dinsdag 22 oktober plaats aan de Dam in het centrum van Zaandam. Het begint om 19.00 uur. De organisatie vraagt belangstellenden zich per e-mail aan te melden via: taalcafe.zaandam@gmail.com. Dan laat zij ook de exacte locatie weten. Het Italiaans taalcafé is woensdag 11 oktober en kent dezelfde opzet als de Nederlandse variant van Avondtaalcafé Zaandam. Interesse? Aanmelden en informatie over de locatie ook via: taalcafe.zaandam@gmail.com. Het Avondtaalcafé Zaandam is gratis. Wel komen drankjes voor rekening van bezoekers zelf. Organisator Barbara komt naar de Zaanse UITmarkt in Zaandam om alles over het Avondtaalcafé te vertellen. Ze is in de middag een paar uur te vinden bij de talententent. De entree is gratis. Meer informatie: www.zaanseuitmarkt.nl.