Afbeelding
De ZZBO-delegatie en de wijkmanager, links. (Foto: aangeleverd)

Bli(j)k van waardering voor ZZBO

KOOG AAN DE ZAAN – Het passend gevulde koekblik van wijkwaardering ging vorige week dinsdag naar de Zaanse Zieken en Bejaardenomroep, kortweg ZZBO.

De vrijwilligerswaardering die door Zaankanters voor Elkaar en de gemeente Zaanstad is ingesteld, leverde vrolijke gezichten op bij de mannen van de ZZBO. Het is een waardering voor vrijwilligers die van onschatbare waarde zijn voor het sociale klimaat in de stad. Daarom zetten de organiserende partijen het hele jaar door vrijwilligers in het zonnetje met een kleine attentie en aandacht in de lokale en sociale media. De ZZBO kreeg de eervolle onderscheiding vanwege de lange tijd die ze als organisatie bestaan. Plus hun inzet in film- en geluidsregistraties.

Elke vrijwilliger die zich inzet voor een initiatief, organisatie of een ander komt hiervoor in aanmerking voor de Wijkwaardering. Hierbij kan het gaan om een individuele vrijwilliger of een groep vrijwilligers. Aanmelden kan op www.zaankantersvoorelkaar.nl onder kopje wijkwaardering.

Op bijgaande foto een delegatie van de ZZBO die uit handen van wijkmanager Nina Schreefel (Nieuw West, Westerkoog en Rooswijk) het blik kreeg uitgereikt. V.l.n.r. Nina Schreefel, ZZBO-secretaris Jamie Bank, penningmeester Ferrie Boer, voorzitter Christaan Hombrug en medewerker Jan-Kees Kuijper.