Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Succesvolle hobbybeurs

ZAANDAM - De Verzamelaar, afdeling Zaanstreek-Waterland, pakte op zaterdag 28 september groot uit. Meestal is buurthuis De Kolk de plaats waar de verzamelaars bijeen komen. Deze dag werd uitgeweken naar sporthal de Struijck.

Maar liefst 83 tafels stonden op de 160 m2 ruimte. Rond 11.00 uur hing er een gezellige verzelwoede in de hal. Speldjes en telefoonkaarten zijn uit. Het aanbod ansichtkaarten was groot en veel liefhebbers hiervan zaten op hun gemak tussen de oude stadsgezichten te neuzen. Maar ook oude munten uit Amsterdam en boeken hadden de aandacht. Het was prettig schuifelen langs de tafels. Maar het merendeel was toch 65+.

"Jongeren verzamelen niet meer", zegt Harrie van Nek. Hij is lid van de vereniging Historisch Zaandam en probeert, de boekenwurmen bij zijn tafel, voor zijn club te interesseren. De liefhebbers komen niet alleen uit Zaandam en Purmerend, Hoorn, Schagen, maar zelfs ook uit Drenthe en Friesland. Om toch nog iets van hun gading te vinden tussen de uitstallingen van suikerzakjes, sigarenbandjes, speldjes, maar ook aardewerk. Na twaalf uur liep de belangstelling iets terug en pakten de leden rond half twee hun spulletjes bij elkaar. Want de volgende beurs staat al weer op de agenda, daarvoor moeten ze naar café de Swan in Heerhugowaard.

Afbeelding