Afbeelding
Argentijns-Belgische trio bij Jazz Inverdan. (Foto: aangeleverd)

Scheutje rock bij Jazz Inverdan

ZAANDAM - Gitarist Guillermo Celano en drummer Marcos Baggiani vormen al jaren de spil van de Celano Baggiani Group, met door de jaren heen wisselende partners. Het duo geeft samen met de Belgische klarinettist en saxofonist Joachim Badenhorst (onder meer bekend van het trio van Han Bennink) zondag 6 oktober een concert in De Vermaning, Westzijde 80 in Zaandam.

Als trio maakten ze vorig jaar de cd Lili & Marleen voor het toonaangevende Portugese label Clean Feed. De titel verwijst naar de beroemde WO II-klassieker, die geheel binnenste buiten wordt gekeerd. Verder bestaat het repertoire vooral uit composities van de gitarist, die de warmbloedige melodieën van zijn vaderland op wonderbaarlijke wijze weet te koppelen aan typisch Nederlandse improvisatie-ideeën. De muziek van het trio biedt een scheutje rock, een subtiel gevoel voor humor, maar ook melancholie, ontroering en soms pure schoonheid.

Het concert begint om 16.00 uur en de entree bedraagt € 18,00 (leden van Jazz Inverdan en de jeugd van 12 tot en met 18 jaar betalen € 12,00. Kinderen onder 12 jaar hebben gratis toegang.

Na afloop is het mogelijk om een Italiaans driegangenmenu te gebruiken. Reserveren hiervoor is gewenst via info@jazzinverdan.nl