Film met Soroptimistenclub voor goede doel

ZAANDAM - Op donderdagavond 10 oktober vertoont de Soroptimistenclub Zaanstreek de film Sold. Locatie is Filmtheater De Fabriek, Jan Sijbrandsteeg in Zaandam.

Deze film, geregisseerd door Emma Thompson, vertelt het verhaal van Lakshmi, een dertienjarig meisje uit Nepal dat door haar ouders verkocht wordt om als dienstmeisje aan de slag te gaan. Helaas blijkt zij in werkelijkheid als prostituee aan de slag te moeten. Er zijn wereldwijd heel veel meisjes zoals Lakshmi. De Soroptimistclub probeert mee te helpen om deze meisjes een betere toekomst te bieden. De stichting Free a Girl bevrijdt deze meisjes uit de kinderprostitutie. Het project School for Justice gaat een stapje verder en biedt deze meisje ook een toekomst door ze een juridische opleiding te laten volgen.

Opbrengst

De opbrengt van deze film wordt gedoneerd aan Free a Girl. Deze organisatie strijdt tegen mensenhandel en kinderprostitutie. De vertoning en inleiding, door Jolanda de Boer (ervaringsdeskundige als officier van Justitie), zijn tot stand gekomen in samenwerking met de Fabriek.

Actie steunen

Steun deze actie en kom ook! Wanneer en waar? Donderdag 10 oktober om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur . Voorafgaand aan de film is het mogelijk een maaltijd of drankje in Café Fabriek te nemen. Reserveren maaltijd via fabriek@live.nl. Meer informatie over de Soroptimisten via Zaanstreek@soroptimist.nl.