'Schrijven ging toch kriebelen'

(vervolg voorpagina)

,,Dat was rond 1990", herinnert Arian haar eerste schreden op het schrijverspad. "Zo kwam ik ook als freelancer te werken op diverse weekbladredacties."

Het leven van een correspondenten zorgt ook voor een wisselend inkomen En dus koos Ariane voor meer zekerheid. Ze volgde een didactische opleiding en ging als zij-instromer voor de klas. Inmiddels is ze al vele jaren docent Toerisme op het Regio College in Zaandam.

,,Daar werk ik nog steeds met veel plezier. Maar toch ging het schrijven kriebelen. Ik ging het echt missen. Toen ik de kans kreeg columns in de krant te plaatsen, greep ik hem." Met goede vrienden als Ronald Peeters werd een ludieke naam voor de 'cursiefjes' snel gevonden: Bleestekens. Ook de foto van haar omslag komt van de hand van de inmiddels overleden persfotograaf.

Nu liggen er 1000 boeken klaar voor de verkoop. Inderdaad bij de Bruna. Maar ook bij boekhandel Stumpel in Krommenie en filmhuis De Fabriek in Zaandam. ,,Wat ik van de verkoop verwacht? We gaan het zien en beleven. Ik vind het gewoon leuk dat mijn columns nu in boekvorm te koop zijn. Je moet tenslotte wat geks doen in je leven." Priemende pretoogjes kijken de journalist brutaal aan. De luchtige, vrolijke toon waarin Ariane schrijft uit zich ook non-verbaal. Op de vraag waarom ik het boek zou kopen zegt ze tot slot wervend: je bleest het in één keer ruk uit!" Bleestekens telt 61 columns en 126 pagina's. In fraaie vorm gepresenteerd als paperback.

Tekst: Dirk Karten