Afbeelding
(Foto: archief Poelboerderij)

Vaarexcursies Poelboerderij

WORMER - Bezoekerscentrum Poelboerderij Wormer organiseert eind deze maand nog twee vaarexcursies. Zowel op zondag 25 augustus als op woensdag 28 augustus kunt u er voor kiezen om mee te gaan met een van de vaarexcursies.

Zondag 25 augustus

13.30 uur: Historie van het gebied met burgemeester Peter Tange. Een bijzondere vaartocht door het Wormer- en Jisperveld met Peter Tange, de burgemeester van Wormerland, die boeiend vertelt over het roemrijke verleden van Wormer en Jisp. Van prehistorie tot heden! Over het Verbonden Hoofd en de slag tegen de Spanjaarden. Over de uitvinding van windmolens en het ontstaan van de industrie in Wormer en Jisp in de Gouden Eeuw. Over vaarboeren en natuurboeren. En natuurlijk is er onderweg ook aandacht voor vogels en planten. 13.30 uur. Reserveren bij bezoekerscentrum De Poelboerderij via 075-6219100 of per e-mail bezoekerscentrum@poelboerderij.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer. Kosten mét consumptie na afloop €12, kinderen €3. Leden Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, Vogelbeschermingswacht Zaanstreek en Vrienden van bezoekerscentrum De Poelboerderij €10. Meer info: www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl Afvaart Bezoekerscentrum Poelboerderij, Veerdijk 106, Wormer.

Woensdag 28 augustus

13.30 uur: Rondje Wormer- en Jisperveld. Augustus is bij uitstek geschikt om even de zomersfeer te pakken tijdens een groot rondje Wormer- en Jisperveld. Het zal rustig zijn wat betreft vogels, maar de excursie geeft een goed beeld van de afwisseling in het veld. Het open landschap aan de westkant van het gebied, afgewisseld met begroeiing en bosschages in de omgeving van Jisp. Een tocht langs de dijken en de dorpen. Even geen afleiding, maar genieten van het landschap dat zonder haast voorbij glijdt. 13.30 uur. Reserveren bij bezoekerscentrum De Poelboerderij via 075-6219100 of per e-mail bezoekerscentrum@poelboerderij.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer. Kosten mét consumptie na afloop €12, kinderen €3. Leden Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, Vogelbeschermingswacht Zaanstreek en Vrienden van bezoekerscentrum De Poelboerderij €10. Meer info: www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl Afvaart Bezoekerscentrum Poelboerderij, Veerdijk 106, Wormer.