Afbeelding
Mooi stilleven. (Foto:aangeleverd)

Kerstexpositie in Krommenie

KROMMENIE - In het pand van Ten Wolde, Zuiderhoofdstraat 80 in Krommenie, wordt op 13 en 14 december een kerstexpositie gehouden. Het enthousiasme van de bezoekers, deden Mieke ten Wolde besluiten om opnieuw een expositie te organiseren. Met een aantal nieuwe kunstenaars, en bekenden met nieuw werk.

De volgende kunstenaars exposeren: Annegien de Bruijn maakt beelden en plastieken met diverse materialen, uit de natuur, uit de bouwmarkt of kringloopwinkels. Ria Roth uit Krommenie is zeer veelzijdig met warme stillevens maar ook krachtige doeken waarin de kijker zelf de duiding kan invullen.

Aukje Greydanus schildert vooral met acryl, krachtige doeken waarin de suggestie wordt gewekt dat de afbeelding doorloopt in de ruimte. De beelden van Aukje worden vooral bepaald door het materiaal.

Marian Frederiks uit Krommenie schildert met olieverf en acryl duinlandschappen, weidelandschappen en vergezichten. Mieke ten Wolde uit Krommenie ontwerpt sieraden met parelmoer knopen, halfedelstenen, glaskralen, hout etc. Cor Turk uit Jisp heeft al eerder in Krommenie geƫxposeerd, dat was een geweldig succes. Cor werkt met karton op doek, het lijkt steen, hout of ijzer, maar het is karton.

De expositie is geopend van 12.00 uur tot en met 17.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding