Sfeertje op de WinterFair.
Sfeertje op de WinterFair. (Foto: aangeleverd)

Westzaan in ban van WinterFair

WESTZAAN - Een sprookjesachtige winter Westzaan vol twinkelende lichtjes, ijspret en warme vreugdevuren. Tijdens de WinterFair in Westzaan op zaterdag 14 december is het genieten van de warmte van elkaar en de vele activiteiten, kerstkramen, foodtrucks en entertainment. Het centrum van Westzaan (in de Noord) wordt omgetoverd in een sprookjesachtig décor met brandende vuurkorven.

De Westzaanse Winterfair wordt sinds dit jaar georganiseerd door de Westzaanse Gemeenschap in samenwerking met Puur Zaans en haar lokale partners. Van 16.00 tot 22.00 uur wordt de Westzaanse winterfair gehouden die helemaal in het teken staat van Kerst, muziek en saamhorigheid. Er zijn ruim zestig standhouders en circa tien foodtrucks.

Foodtrucks

De kerstmarkt biedt een vleugje vintage en lifestyle, lekker eten bij verschillende 'creatieve' foodstands en foodtrucks, een drankje n de verwarmde feesttent in de Zeilenmakersstraat. En tegelijk genieten van muzikale optredens onder het genot van Glühwein en andere winterse versnaperingen en zoetigheden. De stoere mannen kunnen een wedstrijd 'boomstam' zagen meebeleven en kan er genoten worden van een potje spijkerslaan. Voor de kinderen is er onder meer schminken en touwtje trekken. Opwarmen kan bij een vuurkorf of in de feesttent en luisteren naar live optredens van onder andere Het Zaanse Theaterschool, Cocoa River, Cantantes, Vocalgroup Saensation.
De entree is gratis.