Afbeelding
Ook Wolter Kroes is natuurlijk van de partij. (Foto: aangeleverd)

Burgemeester Tange opent Zaanse Top 500

WORMER – "Het wordt een mooie muzikale happening. De reacties op de oproep om te gaan stemmen zijn erg goed. Het enthousiasme druipt er vanaf!", zegt Hans Fiere die de publiciteit rond de eerste editie van de Zaanse Top 500 regelt.

Het Wapen van Wormer, Zandweg 34, staat op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 december in teken van veel muziek, Zaanse artiesten, een pop-quiz en een caféachtige opzet zoals te zien is bij de landelijke Top 2000. Burgemeester Tange verzorgt op vrijdag 10.15 uur de officiële opening. Samen met Alexander Broussard, de Zaanse 'Billy Joël'.

,,Wie dat mee wil maken, doet er goed aan om 10.00 uur present te zijn in het Wapen van Wormer", zegt Hans Fiere. Hij werpt de een blik op de lijst en constateert dat zo'n kleine veertig procent van de 500 nummers bestaat uit echt Zaanse bands of artiesten.

"Zeker goed voor een eerste keer. Er staan ook voor de organisatie verrassende namen op. Zo hadden we zelf niet zo snel gedacht aan de Dizzy Man's Band. Natuurlijk wel aan noteringen van Zaanse bands als De Dijk en zangeressen als Margriet Eshuijs. Waarvan laatste trouwens op nummer elf te vinden is met haar hit Black Pearl."

Sponsoring Carebo

Wie in de top staat wordt angstvallig geheim gehouden. Een slinks gestelde vraag via mede-organisator Jamie Bank strandt dan ook in angstvallig zwijgen. Wel wil hij de werktekening opsturen van de speciale Zaanse Top 500 polo's die spontaan ter beschikking zijn gesteld door textieldrukkerij Carebo uit Wormerveer. "Ze worden mooi!", zegt Jamie tevreden die uitziet naar het moment waarop hij komende week in de fraaie kleding achter de techniektafel zal plaatsnemen. "Vakwerk van Machteld Bos en haar team", zegt Hans tevreden.

Het zijn nog even drukke dagen voor bedenker van de Zaanse Top 500 Paul van den Bergh. Samen met Jamie Bank, groot muziekfan, technicus en vrijwilliger bij de ZZBO werd de basis gelegd voor de Zaanse hitlijst.Met Zaanradio-dj's Eric Weer, Pascha van Hattem en Jerry Jahn wordt het drie dagen durend muziekfeest gemaakt. Door de contacten van de mannen van de Weekend Ochtend Show zullen diverse Zaanse artiesten te gast zijn tijdens de uitzenddagen. Zoals Wolter Kroes, Jan Sjouwerman, zangduo Chantal Bannink en Patricia Leidekker van Chapeau! en Jeroen Conijn. "Laatstgenoemde staat met zijn nummer Rudolf En De Rest trouwens op nummer zeventien in de lijst", zegt Hans.

Publiek welkom

Publiek is welkom binnen te stappen in Het Wapen van Wormer. De Top 500 wordt uitgezonden op Zaanradio (zie www.rtvzaanstreek.nl). Het muziekcafé is geopend vrijdag van 11.00 tot 23.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 23.00 uur en zondag van 10.00 tot 22.00 uur. Zie verder www.facebook.com/MJZaanseTop500/ voor de laatste nieuwtjes.

Afbeelding
Afbeelding