Kinderen genieten van een gezellig kerstfeest.
Kinderen genieten van een gezellig kerstfeest. (Foto: aangeleverd)

Tips voor een gezellig kerstfeest

Met kerst zijn het eten en cadeautjes natuurlijk hartstikke leuk, maar uiteindelijk gaat het om het gezellige samenzijn. Maar hoe moet dat met al die feestdagenstress? Je wil het allemaal graag zo goed doen, maar laat het perfecte plaatje los! Perfectie zit vaak verscholen in de acceptatie van de imperfectie. Het accepteren dat het misschien niet gaat zoals het moet en met elkaar lachen om de dingen die misschien mis gaan. Maak het gezellig met deze kersttips.

Kijk met elkaar naar een leuke kerstfilm, dit staat met stip op nummer 1. Juist met de kerstdagen zijn deze volop op TV of Netflix te vinden. Het fijne van zo'n feelgoodkerstfilm is dat je meteen in de stemming komt.

Iets lekkers

Zit je gezellig met elkaar? Schenk dan een kop warme chocolademelk met slagroom voor iedereen in. Natuurlijk met iets lekkers erbij, want het is immers een feestdag, dus vandaag mag het!

Bordspelen

Met een leuk bordspel ben je op een leuke manier actief met elkaar bezig. Denk eens aan ouderwets Ganzenbord of Monopoly, ouderwets gezellig!

Kerstuitjes

Tijdens de kerstdagen zijn er vaak allerlei activiteiten om met elkaar te doen, zoals bijvoorbeeld het kerstcircus, een kerstmarkt of kerststal, een museum, schaatsbaan of rondvaart. Even tijd voor elkaar en met elkaar!

Voorlezen

Voorlezen is en blijft leuk voor groot en klein. Of beter gezegd: voorgelezen worden is leuk. Zoek vooraf een goed boek uit, een mooi kerstverhaal zoals A Cristmas Carol van Dickens. Kerstverlichting aan, kaarsen aan. De belangrijkste tip? Probeer vooral te genieten en laat je niet gek maken. Het is is geen wedstrijd om de meest culinaire hoogstandje.