Afbeelding
Keramiek of vilt? (Foto: aangeleverd)

Expo 'verzameling in verscheidenheid'

ZAANDIJK - Onder de noemer 'verzameling in verscheidenheid' wordt er tot en met 1 december een nieuwe expositie gehouden in het Theehuis, Lagedijk 39.

Jups Kluyskens, Kech Edwards (Sabin Kech/Philippa Edwards) en Jantine Hos zijn bij elkaar een verzameling kunstenaars met ieder hun eigen specifieke technieken en beeldtaal. Van olieverfschilderijen tot glaswerk en vilt. Wat hun werk gemeen heeft, is een hang naar beheersing van het materiaal en een behoefte een verhaal te vertellen door een thema uit te werken tot een serie. Zo vormen hun individuele verzamelingen samen weer een nieuwe verzameling.

Kech Edwards

Kech Edwards is het kunstenaarsduo Sabin Kech en Philippa Edwards. Hun jarenlange samenwerking uit zich in de spannende interactie van diverse disciplines: textiel, glas en ambachtelijke technieken. In de door hun getoonde werken in het Theehuis worden vraagstukken zoals zaden- manipulatie en zadenmonopoly onder de loep genomen. Zijn zaden inmiddels waardevoller dan geld geworden? Moeten we nu ook een eigen zadenbank aanleggen? Zullen we over enige tijd sommige planten alleen nog in een museum kunnen bewonderen? Kech Edwards laat in deze tentoonstelling op een verfrissende manier zien hoe zaden toekomstbestendig geconserveerd worden.

Jups Kluyskens

Jup Kluyskens houdt ervan het onderwerp of het object te laten zien zoals het is oftewel 'das Ding an sich', maar met een draai waardoor ze vrijelijk kan uitdrukken wat de stemming is en de kijker zelf laat oordelen. Jup wil een een brug slaan tussen observeren en ervaren. Het dagelijkse wordt ongewoon als we er even bij stilstaan en kijken naar mensen en voorwerpen die opeens in een ander daglicht komen te staan.

Jantine Hos

De verzameling vaasvormige objecten die Jantine Hos toont peelt met de tegenstrijdigheid van vorm en functie. Je ziet een vaas, maar bij nadere beschouwing blijkt die uit vilt gemaakt te zijn: als bloemenvaas kan het object niet dienen. Toch zijn het objecten die door het zachte, lichte materiaal en de beslotenheid van de binnenruimte die ze hebben uitnodigen om te worden aangeraakt en er dingen in te verstoppen.

www.theehuis-zaandijk.com

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding