Sinds 2018 heeft Zaanstad een gaybrapad op de hoek Westzijde/Peperstraat.n .
Sinds 2018 heeft Zaanstad een gaybrapad op de hoek Westzijde/Peperstraat.n . (Foto: Dirk Karten)

ZaanPride: eerste Zaanse Regenboogparade

ZAANSTREEK - Frankie Vos van De Zaanse Regenboog en Oscar Bodelier van ZaanPride laten met trots weten dat er op zaterdag 20 juni als hoogtepunt van het evenement de eerste Zaanse Regenboogparade ooit wordt gehouden.

"De route voert dwars door de binnenstad van Zaanstad, over de Dam en via de Westzijde naar de Bullekerk. Hier komen cultuur, amusement en inhoud samen tot een bruisend en kleurrijk spektakel", aldus de initiatiefnemers.

"Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt. ZaanPride moet een groots feest worden en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor vrijheid, diversiteit en inclusie. ZaanPride laat zien dat Zaanstad een tolerante stad is, een mooie stad en een stad van nu die iedereen omarmt!"

Programma

Voorafgaande en in aanloop naar dit evenement vindt er een scala aan activiteiten plaats tijdens de Zaanse Regenboogweek. Met een programmering van kleinere en grotere activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en entertainment.

"Het is een evenement dat alles in zich heeft om uit te groeien naar een vaste waarde en verrijking van het cultuuraanbod in Zaanstad."

Meedoen?

Meer weten of meedoen? De organisatie is te bereiken via zaanpride@gmail.com

Afbeelding