Afbeelding
Het diamanten echtpaar Ben van der Akker en Loes van den Keur uit Wormer kreeg uit handen van burgemeester Tange felicitaties en bloemen. (Foto: José Pietens)

Diamanten echtpaar in zonnetje gezet

WORMER - Burgemeester Peter Tange had vorige week een bijzonder cadeau voor een bijzonder bruidspaar. Ben van der Akker en Loes van den Keur uit Wormer kregen van de burgervader hun originele trouwakte van 21 november 1959 overhandigd. Diamanten huwelijken zijn zeldzaam in de gemeente Wormerland. Gemiddeld zijn er vier tot vijf per jaar.

De echtelieden – beiden 82 jaar – komen oorspronkelijk uit Amsterdam. Ze leerden elkaar 64 jaar geleden kennen op dansles. A snel waren ze vaste danspartners. Omdat Ben een tweelingbroer had, was het bij de 'dame vraagt heer ten dans'-rondes altijd opletten geblazen.

Juiste broer...

De broers leken zó sterk op elkaar, dat Loes nooit helemaal zeker wist of ze de juiste broer ten dans had gevraagd. ,,Maar zodra we op de dansvloer waren, voelde ik aan zijn passen dat ik de goede had'', lacht ze.

'Geen tijd voor ruzie'

De danspartners werden levenspartners. Ben, goudsmid van beroep, kon zijn bruid een zelf gesmede trouwring om de vinger schuiven. Van twee gouden tientjes had hij een set ringen gemaakt. De Van den Akkers hadden twintig jaar een juwelierszaak in Amsterdam. Grappend: ,,Als ondernemers waren we altijd zo druk, dat we geen tijd hadden om ruzie te maken.''

Na meerdere inbraken en overvallen op de juwelierszaak besloten ze naar Wormer te verhuizen. Ze wonen er nu al 48 jaar met veel plezier en nog steeds in hetzelfde huis. Zolang het kan – en dat kan gelukkig nog steeds – blijven ze er wonen.

Afgelopen weekend vierden ze het diamanten huwelijk met hun twee kinderen, vier kleinkinderen en enkele goede vrienden.