Afbeelding
Wereldjazz van de groep Arifa. (Foto: Lama Haboun)

Wereldjazz van Arifa bij Jazz Inverdan

ZAANDAM -Bij Jazz Inverdan staat op zondag 1 december wereldjazz op het muzikale menu, uitgevoerd door de muziekgroep Arifa. In De Vermaning, Westzijde 80 in Zaandam weerklinken melancholieke melodieën, afgewisseld met opzwepende ritmen en avontuurlijke, onverwachte wendingen.

Klarinettist Alex Simu (afkomstig uit Roemenië), de klassiek geschoolde Duitse pianovirtuoos Franz von Chossy en de Turks-Nederlandse slagwerker Sjahin During brengen hun brede muzikale roots mee in hun composities. Invloeden uit de jazz, de volksmuziek van de Balkan, Turkije en de Arabische wereld en een uitgekiend improvisatietalent maken het trio volstrekt uniek. Het is een tijdje stil geweest rondom Arifa, want de leden hadden het druk met andere projecten. Zo schreef Alex Simu muziek voor de WF Hermans-verfilming Beyond Sleep en ging Franz von Chossyop tournee.

Het concert begint om 16.00 uur en de entree bedraagt € 18,00 (leden van Jazz Inverdan en de jeugd van 12 t/m 18 jaar betalen € 12,00; kinderen onder 12 jaar hebben gratis toegang).

Bezoekers van het festival Jazz in de Winkel (op zaterdag 30 november) hebben op vertoon van hun kaartje gratis toegang.