Westzaan is in de decembermaand altijd sfeervol verlicht.
Westzaan is in de decembermaand altijd sfeervol verlicht. (Foto: Dirk Karten)

Winterfair in handen Westzaanse Gemeenschap

WESTZAAN - Het fraaie lintdorp Westzaan staat zaterdag 14 december voor de vierde keer in het teken van de Winterfair. Deze editie wordt voor het eerst georganiseerd door de Westzaanse Gemeenschap. Puur Zaans, Denise de Vries, heeft de organisatie overgedragen aan de Westzaanse Gemeenschap en helpt zelf mee als vrijwilligster.

Westzaan is 14 december weer omgetoverd tot een sprookjesachtig decor met brandende vuurkorven en sfeervolle kerstmarkt. Er is entertainment, kramen met kerstartikelen, foodtrucks en veel meer. Er zijn ruim zestig raamhouders, tien foodtrucks, twee open podia en een verwarmde feesttent.

Popkoor

Daarnaast zijn er live optredens van onder andere popkoor Ongeremd, Michel van Rijswijk, N-Join, Sophie Melody, Coco Rivers, Nobody's band. Met optredens van De Zaanse Kaper, de Zaanse Theaterschool en vele andere artiesten, koren en gezelschappen. Dit alles speelt zich af op de Lambert Meliszstraat, Kerkbuurt en Zeilenmakersstraat wen duurt van 16.00 uur tot 22.00 uur.

Een tipje van het programma: In café De Kazerne zingt volkszanger Michel van Rijswijk en de band N-Join . In 't Reght Huys staat er erwtensoep en glühwein klaar en wordt er een kerstworkshop gehouden. Er zijn diverse optredens van kostuumgroep De Zaanse Kaper, een concert van vier hoornspelers van het Amsterdams Conservatorium en er weerklinken kerstliedjes op de trompet vanaf de toren. Zie bekijk het hele programma op https://www.reghthuyswestzaan.nl/evenement-agenda

Het Zaens Brandweer Museum is open voor bezichtiging en in de Zeilenmakersstraat staat de verwarmde feesttent waar diverse live optredens plaats gaan vinden.

Zie ook: http://westzaan.nl/winterfair/

Afbeelding