Eric Pol verzorgt lessen voor een gelukkig leven.
Eric Pol verzorgt lessen voor een gelukkig leven. (Foto: aangeleverd)

Lessen in gelukkig leven

Advertorial - ZAANDAM – Iedere donderdagavond om 20.00 uur verzorgt Eric Pol lessen "Meditatie & beweging in het dagelijks leven" bij De Yogapoort in Zaandam. In de maanden september en oktober kan iedereen een gratis proefles volgen.

Eigenlijk wil iedereen vooral één ding in zijn leven; gelukkig zijn! Alles wat we doen, doen we omdat we denken dat het ons op de een of andere manier een beetje gelukkig zal maken. Soms bewust maar vaak juist onbewust. Of je nu op vakantie gaat, vrienden opzoekt, sport, naar je werk gaat of je administratie doet, het is direct of indirect gericht op je eigen geluk. Zelfs als datgene wat je op dat moment doet je juist ongelukkig maakt op dat moment. Als je bijvoorbeeld een hekel aan je werk hebt, werk je toch omdat het je in staat stelt dingen te doen waarvan je denkt dat die jou gelukkig maken. En dat doe jij niet alleen. Alle mensen om je heen doen dat.

"We proberen zoveel mogelijk geluk om ons heen te verzamelen en alles wat niet prettig is of pijn veroorzaakt, proberen we van ons af te houden." zegt coach & mindfulnessdocent Eric Pol. "Dat is heel erg menselijk maar tegelijkertijd veroorzaakt het juist ook veel ongeluk bij onszelf en anderen. Veel dingen die ons een geluksgevoel geven op de korte termijn zorgen juist voor een ongeluksgevoel op langere termijn of omgekeerd. Denk bijvoorbeeld aan het schuldgevoel dat kan volgen op die lekkere zak chips op de bank voor de TV." Alles bij elkaar is geluk eigenlijk helemaal niet zo makkelijk te definiëren en is het vooral verbonden met de ervaring, ons beeld van onszelf en de wereld en de manier van ernaar kijken in het moment. Precies dat is wat we doen met meditatie en mindfulness; we leren onszelf een andere manier van kijken zonder te sturen richting geluk. Geluk en ongeluk krijgen hierin allebei de ruimte. Het is een beetje paradoxaal maar precies in dat niet sturen richting geluk, krijgen gevoelens van geluk, rust en welbevinden alle ruimte om zich te manifesteren in de kleinste dingen. Je kan dit leren tijdens de lessen "Meditatie & beweging" of de 8-weekse mindfulnesstraining.

Meer informatie & aanmelden ericpol@deyogapoort.nl of via Whatsapp tel: 0641281174. De Yogapoort is gevestigd aan Oud Zaenden 2b in Zaandam.