Afbeelding
Volop reuring tijdens het Zaans Film Festival. (Foto: Fred Peerdeman)

Tweede editie Zaans Film Festival

ZAANSTREEK - De tweede editie van het Zaans Film Festival zorgt voor een bomvol filmweekend op 21 tot en met 24 november op de hotspots in Zaandam.

'De betekenis van de Zaanstreek' is het thema van deze editie. Met een rijk aanbod aan films, intrigerende documentaires, verrassende animaties en een goed gevulde randprogrammering is het filmfestival er voor alle Zaankanters. Met trots presenteert het filmfestival opnieuw het werk van Zaanse Makers. Ook zijn er live optredens van Zaanse bandjes, Zaanse singer-songwriters, Zaanse foodexperts en een spectaculaire dansvoorstelling van Zaanse jongeren.

Dit alles speelt zich af in de oude Verkadefabriek, in Filmtheater De fabriek en op het HEMbrugterrein. De opening van het Zaans Film Festival is donderdag 21 november op het HEMbrugterrein met een feestelijke sneak preview in samenwerking met BIND en Het Museum of Humanity.

Optredens

In de oude Verkadefabriek zijn er optredens van Zaanse singer-songwriters en een optreden van Flamenco Thief Graig Sutton. Historische beelden zoals De Verkade Meisjes, De Spagettiflat, over little Italy in Poelenburg, Zaandam onze Stad beelden van de eerste prefabwoningen van Bruynzeel zijn het hele weekend door zichtbaar. In de Koekfabriek draaien films gecombineerd met een wijnproeverij en een interactieve lunch. De Verskade is er voor hapjes, drankjes en een multicultureel buffet. De Beschuittoren is volledig ingericht met films en documentaires van Zaanse Makers.

Patisseur Vedi van Steenwijk, lokaal getraind bij The Bakery Institute in de Verkadefabriek, verleidt de kijkers met haar verhaal en eetbare kunstwerkjes. Desiree Lookman van Terravin verrast met een spannende wijnproeverij voorafgaand aan de filmdocu Blood into Wine van rockster én wijnmaker Maynard James Keenan. Het complete programma is te vinden op www.zaansfilmfestival.nl.