Afbeelding
(Foto: Dirk Karten)

Saens Bokbier Festival: zeventien brouwerijen

ASSENDELFT – Herfst betekent ook tijd voor… een bokbiertje! Liefhebbers van deze stevige biersoort kunnen hun hart ophalen tijdens het Saens Bokbierfestival.

Dat vindt zondag 3 november van 13.00 tot 20.00 uur plaats op het Atheco terrein aan de Dorpsstraat 1086 in Assendelft (voorheen Vernooij Caravans). Door het wegvallen van het bokbier festival dat jaarlijks georganiseerd werd door Pint in de Beurs van Berlage, leek het de organisatoren van IGA leuk om het ontstane gat te vullen.

Brouwerijen

"Bokbier maar zeker ook speciaal bier is zeer populair. Steeds meer cafés breiden hun bierkaart uit vanwege de vraag naar aparte smaakvolle bieren. Na eerst de vraag neergelegd te hebben bij de brouwerijen of er interesse was in een festival hebben we na de positieve reacties besloten om dit door te zetten en te organiseren. Er komen gerenommeerde brouwerijen zoals Jopen, Texels en 't Uiltje, Plaatselijke Brouwers zoals, Hoop, Breugem en Torenbier, of kleine onbekendere brouwerijen zoals X Brewing, Volendam, de Werf en de Monnick", aldus Rens Degenhart van Tapperij de Verwachting, één van de organiserende horecabedrijven.

Foodtrucks

Op het festival zijn foodtrucks aanwezig met het nodige aan lekkernijen om een bodem te leggen, zoals burgers van De Grillhelden, broodjes saté van Skranze of friet van Goudgele Patat. De organisatie is in handen van de Koppiebar, Grand café De Delft, het Wapen van Assendelft, Tapperij de Verwachting, De Admiraal, Café 't Centrum, Grand Café Atlantic en Bar Babbels Events.

Vijftig soorten bier

Op het Bokbier festival presenteren zeventien brouwerijen meer dan vijftig bieren. Een startpakket bedraagt 20,- euro en bestaat uit een festival glas, vijf festivalmunten en een programmaboekje.

Startpakket

Het startpakket is online te kopen via https://shop.eventix.io/f6b58360-d8b7-11e9-9bb1-3307f0728dae/tickets. Ook is het mogelijk extra munten aan te schaffen. Er kunnen 1500 mensen deelnemen.