Samenloop voor Hoop

(vervolg voorpagina)

ZAANSTREEK - Als de schemer valt op de zaterdagavond tijdens de 24 uur loop op 13 en 14 juni door het burgemeester in 't Veldpark, vindt er om 23.00 uur een plechtig moment plaats. Dan wordt er letterlijk stilgestaan bij de mensen die ons ontvallen zijn door kanker. Leo Adema: ,,Een plechtig en emotioneel moment. Langs het parkoers worden dan de kaarsen van de verkochte kaarsenzakken aangestoken. Bij iedere kaarsenzak zit een persoonlijke boodschap met een herinnering."

Dit jaar gaat de organisatie 'Zaanstadbreed'. Werden de vorige edities in Krommenie gehouden, nu wordt bewust Zaandam uitgezocht. Mede omdat er in Zaanstad-Noord geen geschikte locatie beschikbaar is. Waarbij de teams letterlijk 24 uur samenlopen voor hoop. Hoop op nog betere medicijnen. Hoop op nog betere behandelmethodes. Want nog steeds verliezen we teveel mensen aan die rotziekte die je als sluipmoordenaar kan overvallen.

De eerste drie teams zijn al een feit. Toch hoopt Leo Adema op zo'n dertig tot veertig teams. Ieder zo'n vijftien lopers groot. Gedurende 24 uur, van zaterdag 14.00 uur tot zondag 14.00 uur, wandelen deelnemers in teams over een speciaal uitgezet parcours door het Veldpark. Daar omheen vinden allerlei activiteiten plaats. Zo wordt er een braderie gehouden en zijn er verschillende optredens. Op zondagochtend een Kinderloop.

Naast de locatie is de verdeling van de opbrengst dit jaar anders. Zo krijgt Anna's huis twintig procent. Veertig procent gaat naar andere lokale doelen. Meer weten of deelnemen? Zie www.samenloopvoorhoop.nl/zaanstad Of kijk op Facebook: @samenloopzaanstad