Kunst en creativiteit verkleint de grens tussen leven en dood.
Kunst en creativiteit verkleint de grens tussen leven en dood. (Foto: PR)

Kunst en creativiteit verkleint grens tussen leven en dood

HAARLEM - Troupin, wie kent het bedrijf uit 1898 niet? Een steenhouwerij al 5 generaties in Haarlem en sinds 3 jaar in de Waarderpolder, nu ook bekend als kunstlocatie.

Hoe zit dat? Guy Troupin legt uit: "Al 5 generaties zijn wij als bedrijf bezig met emoties en steen. Emoties bij gedenken, emoties in de vorm van verrijking van je leefomgeving. Al jaren werk ik samen met kunstenaars, om kunst te creƫren of om een kunstwerk te ondersteunen d.m.v. bijvoorbeeld een mooie natuurstenen sokkel. Met de verhuizing van ons bedrijf uit de oude binnenstad naar de Waarderpolder, wilde ik het nieuwe pad zoals door mij als 5e generatie steenhouwers ingeslagen, meer uitwerken. Trendsetters in gedenken noemen wij ons, gedenken in de breedste zin van het woord en zo ook dus in materialen en mogelijkheden."

Onbegrensde mogelijkheden

Samen met Dominiek Steinmeijer (beeldend vormgever) en Jannie van der Wel (keramist) hebben wij het Haarlems Kunst Atelier opgericht. Deze bevindt zich op de vide boven de werkplaats van de steenhouwerij. Wij bieden hier het gehele jaar cursussen en workshops aan op het gebied van keramiek, glas en zilversmeden.

In zowel het atelier al in de werkplaats bevinden zich professionele machines, denk aan een lasermachine, diverse glas en keramiek ovens, zandstralers, etc. Hierdoor beschikken wij over onbegrensde mogelijkheden tot het bewerken en verwerken van allerlei materialen en combinaties daarvan.

Kunstlijn

Tijdens de Kunstlijn nemen wij u mee door het gehele pand, van galerie tot atelier waar kunst tentoongesteld staat van negen geselecteerde kunstenaars, waaronder Dominiek Steinmeijer, gespecialiseerd in abstracte titanium sieraden en gefused glas, en Jannie van der Wel, gespecialiseerd in architectonische objecten van keramiek.

Bijzonder feitje is dat de cursisten van het Haarlems Kunst Atelier ook de gelegenheid krijgen om een eigen werkstuk te tonen tijdens de Kunstlijn. Wie weet welk pareltje daartussen "ontdekt" wordt. Bobplaza biedt de drankjes aan.

Haarlems Kunst Atelier

A. Hofmanweg 28 (Waarderpolder) Haarlem. 2 november t/m 3 november 2019. Geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur