Drie van de vijf studenten die dit initiatief in het leven hebben  geroepen.
Drie van de vijf studenten die dit initiatief in het leven hebben geroepen. (Foto: PR )

Let's Bingo Bakkie in Haarlem

HAARLEM – Vijf studenten van de Hogeschool van Amsterdam organiseren in samenwerking met zorginstelling Kennemerhart 'Bingo Bakkie' met als doel ouderen te motiveren om vaker een uitstapje te maken. Het 'Bingo Bakkie' zal plaatsvinden op de ochtend van 24 oktober in de McDonald's in de Grote Houtstraat in Haarlem.

De laatstejaars studenten organiseren een bingo ochtend voor ouderen, naar aanleiding van de 'Week tegen eenzaamheid' die begin oktober '19 plaatsvond.

De ochtend wordt gefaciliteerd door de McDonald's in de Grote Houtstraat en wordt gesponsord door diverse organisaties in Haarlem waaronder het Teylers Museum, het Frans Halsmuseum, Rederij 't Smidtje, HEMA en andere plaatselijke ondernemingen.

Met deze dag willen de studenten meer bewustzijn creëren voor de eenzaamheid onder ouderen, die momenteel nog steeds groot is.

Landelijk probleem

Momenteel ligt de focus op de stad Haarlem, maar het is nog steeds een landelijk probleem die ook landelijk aangepakt moet worden in de toekomst.

"Wij zijn vijf enthousiaste studenten die het concept Bingo Bakkie ontwikkeld hebben. In samenwerking met verschillende organisaties in Haarlem organiseren wij dit concept bij de McDonalds.

Om het probleem op langere termijn aan te pakken en meer bewustzijn te creëren voor de eenzaamheid onder ouderen, hebben we jhulp nodig! Door namelijk zoveel mogelijk media aandacht, worden meer mensen zich bewust van dit probleem."