In de ouderenzorg werken geeft voldoening.
In de ouderenzorg werken geeft voldoening. (Foto: PR)

Informatiebijeenkomsten Zorgbalans maken stap naar ouderenzorg simpel en eenvoudig

HAARLEM – Niets is zo divers als een baan in de ouderenzorg. Van helpende tot verzorgende of verpleegkundige. Bij de cliënt thuis of in een zorginstelling. Zorgbalans biedt betaalde opleidingen voor iedereen die gemotiveerd is om voldoening uit zijn of haar baan te halen. Tijdens één van de informatiebijeenkomsten kun je je op je gemak laten informeren wat werken in de ouderenzorg allemaal te bieden heeft.

Betaalde opleidingen die passen bij iedereen die voldoening wil halen uit een baan

Een baan in de ouderenzorg klinkt veelomvattend, en dat is het ook. Vandaar dat er informatiebijeenkomsten zijn om goed geïnformeerd te raken. Volgens Caroline Lamp, adviseur werving en selectie bij Zorgbalans, is het goed om te weten welke mogelijkheden er allemaal zijn.

"Voor iedereen die denkt een baan in de ouderenzorg te willen, is een passende opleiding of stage. Of je net geslaagd bent van het middelbaar onderwijs of een switch wilt maken van beroep, wij bieden betaalde opleidingen aan. Ook herintreders zijn welkom om te kijken wat de mogelijkheden zijn."

VIP (Verzorgende in de Praktijk)

Werken in de ouderenzorg biedt kansen. Er zijn binnen deze sector tal van doorgroeimogelijkheden, er is diversiteit aan opleidingen op verschillende niveaus waardoor je nooit stilstaat. Er zijn verkorte opleidingen voor Helpende MBO niveau 2 en Verzorgende MBO niveau 3. Voor schoolverlaters start er een speciale VIP opleiding (Verzorgende in de Praktijk), zodat je met mensen van je eigen leeftijd het vak in de praktijk leert.

Baangarantie

Om zeker te zijn van een toekomst in de ouderenzorg heeft Zorgbalans een zogeheten baangarantie ingesteld. Na afronding van een van de gecertificeerde opleidingen van Zorgbalans ben je dus verzekerd van een baan in die sector. "Er zijn zoveel mensen die kwaliteiten hebben om in de ouderenzorg te werken maar het om diverse redenen niet doen. Met deze garantie komen we hen tegemoet. Kom in ieder geval naar één van de informatiebijeenkomsten, dan is de eerste stap gezet."

Dinsdag 29 oktober, dinsdag 19 november of donderdag 12 december van 17.30 – 19.00 uur.
Alle bijeenkomsten vinden plaats bij:

Zorgbalans

Leidsevaart 588, 3e etage

2014 HT Haarlem

023 – 8 918 363

Aanmelden kan op: https://www.werkenbijzorgbalans.nl/vacatures/144819-kom-naar-onze-informatie-bijeenkomsten-