An Other Mattheüs Passion

HAARLEM - Na jaren van grote An Other Passion musicalprojecten wordt dit jaar een voor Nederland unieke klassieke variant met jongeren van het Clavis Ensemble uitgevoerd in samenwerking met de Immanuelkerk, Verhalenhuis Haarlem en meer dan honderd zangers: An Other Mattheüs Passion. Deze wereldberoemde Mattheüs Passion van Bach klinkt zaterdag 20 april om 19.30 uur in een kortere en voor jong en oud begrijpelijke uitvoering.

In anderhalf uur tijd komen een beginkoor, bijna alle koralen, enkele aria's en het slotkoor aan bod. Dominee René van der Rijst vertelt tussendoor het verhaal in alledaagse taal. Een mooie kennismaking dus voor jeugd en mensen die nog niet bekend zijn met de Mattheüs.

Daarnaast zal het publiek uitgenodigd worden twee bekende koralen mee te zingen, zodat iedereen betrokken wordt bij het concert.

Jonge strijkers

Het Clavis Ensemble speelt als eerste jeugdorkest in Nederland de highlights uit de Mattheüs Passion. Dit stuk van Johann Sebastian Bach is ongekend populair, maar nog niet zozeer bij de jeugd. Hier brengt deze versie verandering in.

Onder leiding van hun docenten van De Vioolschool Haarlem, die zelf ook meespelen in dit gilde-orkest, wagen de jonge strijkers zich aan deze prachtige muziek.

Zij hebben zich met hart en ziel toegewijd aan dit meesterwerk en laten dat graag horen.

Aria's

Meer dan honderd ervaren en beginnende Mattheüs zangers zingen mee in deze scratch variant, waarin in één repetitiedag de puntjes op de i worden gezet voor het avond concert. Conservatorium solisten met Haarlemse roots zingen enkele aria's, waaronder "Erbarme dich' en "Aus Liebe".

De ervaren koordirigent Niels Kuijers leidt het koor en organist Jeroen Koopman begeleidt op orgel en het speciaal van de Doopsgezinde kerk overgebrachte kistorgel.

Zaterdag 20 april, aanvang 19.30 uur (zaal open 19.00 uur) Kaarten a € 8,- zijn te koop via: www.verhalenhuishaarlem.nl

Adresgegevens

Verhalenhuis Haarlem en Immanuelkerk
Bezoekadres:van Egmondstraat 7, 2024XL, Haarlem-Noord
Telefoon:06 - 24 75 76 28
Website:www.verhalenhuishaarlem.nl