Spataderen kunnen verholpen worden.
Spataderen kunnen verholpen worden. (Foto: Bas Oosterwal)

Wat te doen tegen spataderen?

HEEMSTEDE - Regelmatig organiseren de specialisten van Centrum Oosterwal informatieavonden. Hierbij worden diverse onderwerpen behandeld die betrekking hebben op de huid in de breedste zin van het woord. Woensdag 17 april is er een informatieavond in Heemstede voor iedereen die meer wil weten over spataderen.

Spataderen komen veel voor. U kunt er klachten van krijgen of ze gewoonweg niet zo mooi vinden. Daarnaast zijn spataderen ook niet zo onschuldig als ze lijken. Gelukkig kan er veel aan gedaan worden.
Fleboloog (spataderspecialist) Michael Mooij legt uit wat spataderen precies zijn, hoe ze ontstaan en wat de gevolgen kunnen zijn. Aansluitend vertelt vaatchirurg Michiel Schreve welke verschillende (operatieve) mogelijkheden er zijn om spataderen te behandelen. Deze zijn tegenwoordig heel patiƫntvriendelijk. De gratis informatieavond is van 19.00 tot 20.30 uur op de Binnenweg 209 in Heemstede. I.v.m. het beperkt aantal beschikbare plaatsen dient u zich aan te melden via info@centrum-oosterwal.nl of telefonisch via 023-2058111.