Fred van Dijk maakt pindakaas op bestelling.
Fred van Dijk maakt pindakaas op bestelling. (Foto: PR)

Noten en Lekkernijen viert haar één-jarig bestaan in de Cronjé

HAARLEM – "De Cronjéstraat kon wat mij betreft nóg wel een winkel gebruiken met lekkernijen. Een toevoeging tussen die andere mooie bedrijven in deze onvervalste Haarlemse winkelstraat." Niet lang daarna vestigt Fred van Dijk zijn delicatessenzaak Noten en Lekkernijen in de Cronje en blijkt een schot in de roos. De zaak bestaat deze week één jaar en dat mag iedereen weten.

Doe mee met de prijsvraag

Naast noten, bonbons en thee biedt Noten en Lekkernijen ook koffie, honing, wijnen, cadeauartikelen en pindakaas. De versgemalen pindakaas is een stukje jeugdsentiment. Ik vond en vind dat heerlijk en het is leuk om dat hier ook aan te kunnen bieden. Klanten komen er ook voor terug. Dat is toch wat je wilt?"

Ambachtelijk

De producten die Fred hier aanbiedt passen bij hem. Achter elk product schuilt een ambachtelijk verhaal. "Ik vind het belangrijk om van kleine ondernemers af te nemen. We verkopen goede kwaliteitsproducten en daar ben ik trots op. Naast het winkelend publiek richt Noten en Lekkerbijen zich ook op business to business. Als bedrijven in de ochtend noten en andere producten bestellen lever ik het eind van de middag vers en wel af. De noten zijn dan nog warm, heerlijk voor het borreluur." Waar Fred ook aan meedoet is Hoody, een nieuw bedrijf dat zich richt op het bezorgen van lokale producten aan huis. "Als de klant bij mij besteld komt een fietskoerier van Hoody langs om het diezelfde dag nog te bezorgen. Een goede service waar ik graag aan meedoe."

Prijsvraag

Omdat de zaak een jaar bestaat heeft Fred een prijsvraag in het leven geroepen. In de etalage staat een grote chocoladepaashaas met daarnaast een weckpot met noten. Raad het aantal noten en win de overheerlijke melkchocoladepaashaas. "ik heb briefjes waarop je het antwoord kunt invullen. Ik hoop dat veel mensen komen raden."

Adresgegevens

Noten en Lekkernijen de Cronjé is gevestigd aan Generaal Cronjéstraat 81 in Haarlem.

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina, www.facebook.com/notenenlekkernijendecronje.