Tentoonstelling "Houtvaart inspiratie" door lokale kunstenaars

HAARLEM - Een zwembad blijft niet vanzelf voortbestaan. Om meer bekendheid te geven aan De Houtvaart organiseren de Vrienden van de Houtvaart samen met de Historische Vereniging Haerlem een tentoonstelling met als titel: 'Houtvaart Inspiratie'

Haarlemse kunstenaars laten zich inspireren door het zwembad

Deze bijzondere tentoonstelling wordt op vrijdag 26 april geopend door de Haarlemse wethouder van cultuur, mevr. Meijs en duurt tot en met 7 juli 2019. De opening van de tentoonstelling valt samen met de start van het zwemseizoen in De Houtvaart.

Wat is te zien

Op de tentoonstelling is werk te zien van negen kunstenaars van de Kunstlijn Haarlem. De werken zijn verschillend van karakter: van schilderijen tot keramiek en mode. De kunstenaars die meewerken zijn: Wim Borst, Christel Bouwmeester, Michaƫla Bijlsma, Eric Coolen, Peter Hammann, Ernst Merhottein, Rob Slooten, Willemien Spook, en Ytje Veenstra.

Een ander deel van de tentoonstelling is gewijd aan de ontwerper en architect van De Houtvaart, Pierre de Bordes. Dit deel geeft uniek inzicht in het culturele milieu van de architect en zijn echtgenote en laat zien waar alle inspiratie voor De Houtvaart is begonnen.

Hoofdwacht, Grote Markt 17 Haarlem.