Senioren massaal op de WhatsApp

HAARLEM – Acht op de tien senioren met een smartphone delen hun leukste foto's met familie en vrienden via WhatsApp, zo blijkt uit onderzoek van SeniorWeb. Op vakantie is (gratis) wifi tegenwoordig dus een 'must' geworden, ook voor ouderen.

Senioren gebruiken steeds vaker een smartphone: twee derde van alle 65plussers gebruikt deze tegenwoordig. Ook gaan ouderen steeds vaker op vakantie. Volgens NBTC-NIPO Research gaat driekwart van de senioren op vakantie, gemiddeld zelfs drie keer per jaar. De smartphone zal de komende vakantieperiode dan ook bij veel vakantiegangers weer mee in de reistas gaan. Om contact met het thuisfront te onderhouden, de route te plannen, nieuws en het weer te volgen en natuurlijk ook om foto's te maken.

WhatsApp heel populair

Uit onderzoek van SeniorWeb blijkt dat maar liefst negen op de tien senioren met een smartphone er foto's mee maken. En wat gebeurt er dan met al die miljoenen kiekjes? Die worden massaal gedeeld met familie, vrienden en bekenden. Hiervoor is WhatsApp duidelijk het populairst. Onder de senioren met een smartphone deelt maar liefst 82% zijn of haar foto's via deze app. Ongeveer de helft deelt ze via e-mail.

Wifi is onmisbaar

Veel senioren maken gebruik van wifi van het hotel, huisje of camping. Databundels, ook al zijn ze tegenwoordig wel over de grens te gebruiken, zijn namelijk niet onbeperkt beschikbaar. Volgens Linksys vindt 77% van de Nederlanders (18 tot 65 jaar) wifi op vakantie belangrijk. Onder 65-plussers is dit niet veel anders.

Voor meer informatie: www.seniorwebhaarlem.nl