De meeste bezoekers hingen aan de lippen van Alexander den Heijer.
De meeste bezoekers hingen aan de lippen van Alexander den Heijer. (Foto: PR)

Humanistisch Café in Haarlem groot succes

HAARLEM - Het Humanistisch Café in Haarlem georganiseerd door het Humanistisch Verbond Haarlemmerland woensdag 22 mei was een groot succes.

Navigeren door het leven. Waar ga jij naar toe?

In de Sociëteit Vereeniging liep het al snel vol en de bezoekers varieerden van jong tot oud. Spreker Alexander den Heijer omarmde de zaal en gaf met zijn lezing 'Navigeren door het Leven. Waar ga jij naar toe?' opdrachten en inspiratie, binnen no-time was de hele zaal verbonden met elkaar, ook na de lezing bleven de bezoekers nog lange tijd napraten aan de bar, geanimeerd, geinteresseerd en sommigen geëmotioneerd, alles kon, mocht er zijn en werd gezien.

Herkenning ondanks jonge leeftijd

Saar (16): "Ik voelde mij erg jong tussen de mensen, het was mijn eerste lezing. De lezing zelf heb ik als heel fijn ervaren, er waren veel dingen waar ik mij in kon herkennen. Renee (16): "Ik vond de lezing erg interessant en herkende mijzelf in veel dingen, ik was nooit eerder naar een lezing gegaan en wist ook niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Alexander was een erg goede spreker en vertelde heel interessant, de hele zaal was geïnteresseerd aan het luisteren."

Mooie intieme afsluiting

Henk (60): "Verfrissend om oude kennis door een gedreven, nog jonge man op een vlotte manier gepresenteerd te zien worden. De lezing/workshop zat gebalanceerd in elkaar. De korte meditatieve oefening op het einde, gaf de avond een mooie intieme afsluiting! Tijdens de lezing werden er ook een tweetal opdrachten gegeven waar men met elkaar aan de slag ging.

Goed gevoel

Carla (85): "Een prima avond, goed georganiseerd. Plezierigste was met iemand te spreken die onbekend was, zelfs in de korte tijd die gegeven was, kon je toch diep komen en zelfs een goede band opbouwen." Betty (80): "Juist de ontmoeting met onbekenden en spreken over welke punten je de meeste aandacht geeft, liet een goed gevoel na."

Waarden en behoeften

Al met al was het een prachtige avond waarin mensen zich met elkaar konden verbinden, de tijd voor elkaar namen en naar zichzelf en hun waarden en behoeften in het leven konden kijken om vervolgens met goede moed weer naar huis te gaan. Het Humanistisch Verbond organiseert meerdere Humanistische Cafe's en de gasten zijn nu al benieuwd naar het volgende thema.

Informatie

Voor meer informatie over het Humanistisch Verbond Haarlemmerland en hun activiteiten kunt u naar hun Facebook pagina gaan: https://www.facebook.com/humanistischverbondhaarlemmerland/ of naar de website: https://www.humanistischverbond.nl/afdelingen/regio-noord-west/afdeling-haarlemmerland/