Feestelijk oplevermoment eerste werkzaamheden Schoterbos

HAARLEM - De 1e fase van het groot onderhoud van het Schoterbos is klaar. De gemeente wil gebruikers en omwonenden bedanken voor het begrip tijdens de werkzaamheden. En samen met bewoners, aannemer Dura Vermeer en wethouder Snoek de verbetering van het Schoterbos vieren op 18 juni. Het oplevermoment is van van 16.30 tot 17.30 uur. Verzamelen bij het Posthuis van Ecosol Effect, Meester Jan Gerritszlaan.

In de 1e fase van het groot onderhoud is een deel van het groen, de paden en waterhuishouding aangepakt. Om de waterproblemen (plassen) op te lossen, is meer open water aangelegd. Regenwater kan dan beter weg. Door het 1e gedeelte van het nieuwe water is er een groot open eiland in het park gekomen met daarop de Schotertuin, schooltuinen en Ecosol. Met de grond die voor het water is uitgegraven, is een heuvel gemaakt.

Groener en droger

De gemeente krijgt nog vragen of de problemen met het water na regen nu zijn opgelost. Na alle werkzaamheden en veranderingen heeft het hele park, en met name de ondergrond, tijd nodig om weer een nieuwe balans te vinden. Er zijn grasmengsels ingezaaid en langs de waterkant zijn moerasplanten gepland. Hierdoor wordt het groener en droger. De ingezaaide plekken zijn nog kwetsbaar.

In de vervolgfase worden onder meer de poldersloot en de overige fiets- en voetpaden aangepakt. Op dit moment is de gemeente bezig met de voorbereidingen van de vervolgfase.