Expositie 'Selfprotraits bij De Gang

HAARLEM - In Fotogalerie De Gang is vanaf 17 juni de expositie 'Selfportraits?' van fotograaf Sander Stoepker te zien. Deze expositie is geopend t/m 17 augustus.

'Selfportraits?' is een uniek project van Sander Stoepker in samenwerking met het Van Gogh Museum in Amsterdam. Het is een studie over perspectief en perceptie. Sander liet zich inspireren door Vincent van Gogh, de meester van het zelfportret, en wilde zien of er verschillen zijn tussen een portret en een zelfportret. Hij portretteerde in 10 dagen ruim 300 bezoekers van het museum. Het resultaat is een dubbelportret: één genomen door de fotograaf en een tweede door de persoon zelf, met een remote, zonder de fotograaf er bij. De opening is op zaterdag 15 juni om 17.00 uur in de kerkzaal van de Doopsgezinde kerk, ingang Frankestraat 24.

Voorafgaand aan deze opening vindt vanaf 14.30 uur in de kerkzaal een evenement plaats rondom de poulewedstrijd van de Nederlandse Leeuwinnen tegen Kameroen op het WK.

Fotogalerie De Gang bevindt zich midden in de drukste winkelstraat van Haarlem, de Grote Houtstraat. Combineer het winkelen met een bezoekje aan de fotogalerie. De Gang staat in verbinding met de buren, De Wereld van Jansje (cadeauwinkel en lunchroom), een ander initiatief van de Doopsgezinde Gemeente. Openingstijden: Maandag 12.00 – 17.00 uur; dinsdag t/m vrijdag 10.00 – 17.30 uur; zaterdag 10.00 – 17.00 uur. De Gang is gratis toegankelijk.

Fotogalerie De Gang. Grote Houtstraat 43 Haarlem.