De nieuwe brochure is uit.
De nieuwe brochure is uit. (Foto: PR)

Kaartverkoop nieuwe seizoen Philharmonie en Stadsschouwburg van start

HAARLEM - Het programma van seizoen 19/20 is bekend! Naast de vele grote namen bieden wij een mooi en spannend aanbod, vol onbekende en nieuwe wegen, onvermoede achtergronden en unieke verrassingen.

Op het podium van de stadsschouwburg heeft directeur Jaap Lampe samen met programmeur Laura Marcus de nieuwe programmering bekendgemaakt voor het seizoen 2019-2020. Er staat weer veel te gebeuren in de twee Haarlemse cultuurcentra.
Meer dans, meer samenwerking en veel grote namen staan er in de prachtig ontworpen brochure vermeld. Met trots werd een samenwerking met het Natiionale Theater in Den Haag aangekondigd. Veel producties daarvan komen ook in Haarlem.

Trojan Wars, een vijf uur durend meeslepend spektakel wordt als een live Netfikx-binge-watch stuk in de stadsschouwburg neergezet. Inclusief een driegangen diner.

Een verrassing wellicht voor de liefhebber, maar er komt geen Scrooge dit jaar. Na de succesvolle stukken maakt het plaats voor een Kerstrevue. Een hele week lang staat de Stadsschouwburg in het teken van het lichtjesfeest. De samenwerking met Patronaat blijft aan waardoor bands als Jethro Tull en Clannad de ruimte krijgen om in de Philharmonie op te treden. Verder is er meer dans dan vorige jaren. Uit onderzoek binnen de vaste gasten blijkt dat ballet razend poulair is. Daarom verzorgt partner Scapino Ballet Rotterdam meerdere producties.

De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan. Wil je eerst nog even de brochure doorbladeren, check deze dan online of haal hem op bij Stadsschouwburg, de Philharmonie en diverse centrale plekken in Haarlem.

Hoogtepunten

13 sep Gravity & Other Myths uit Australië met eigenwijs vernieuwend circustheater
25 sep Noordpool Orkest en Ruben Smit met het filmconcert 'Wad Live'
3 okt 'Gas - Levens en liefdes boven de gasbel' met uitgebreid randprogramma en podcasts
11 okt '8: Metamorphosis' verweeft dans, opera en klimaatproblematiek
22 okt Echt horrortoneel met Jakop Ahlbom Company
9 nov Drie Zusters van Tsjechov voor het eerst in NL gespeeld door actrices van kleur
12 nov Kommil Foo met hun strafste verhalen
20 nov De liefde in dans met Club Guy & Roni | GöteborgsOperans Danskompani
6 dec Scapino Ballet Rotterdam met werk van Marcos Morau
17 dec 'Dear Winnie,' door NNT en KVS met Zuid-Afrikaanse regisseur

24 dec De De Grote Kerstrevue.