Haarlems Nieuwsblad zit ook op Facebook en Twitter en plaatst naast nieuws ook tips, leuke bezienswaardigheden, human interest verhalen een poll en of een stelling. Like de pagina en volg ons.

De stelling voor deze week luidt: Haarlem moet af van de dubbeldekkers die door het centrum rijden.

Aanleiding is het feit dat uit een onderzoek in opdracht van Vervoerregio Amsterdam blijkt dat de dubbeldekkers van R-net in Haarlem in het weekend en mogelijk ook s avonds van de weg moeten. Vervoerregio Amsterdam is de organisatie die verantwoordelijk is voor het openbaar vervoer in de regio.

Volgens het onderzoeksbureau zitten de bussen in de daluren vaak leeg en kunnen op die tijden beter standaardbussen worden ingezet. "Dat de vervoerder om bedrijfsinterne redenen kiest om de dubbeldekker ook in de avond en in het weekend in te zetten, weegt niet zwaar genoeg tegenover ondervonden hinder van omwonenden.

Het Haarlemse actieplatform Bus-kruit is blij met de aanbeveling maar vindt dat ook de bussen die overdag leeg rijden weg moeten. Volgens het platform blijven de bussen een aanslag op het leefklimaat in Haarlem.

Stem op de Facebookpagina en vertel in een reactie eronder waarom u voor of tegen bent.