Geniet van de prachtige natuur.
Geniet van de prachtige natuur. (Foto: PR )

Speciale tour door Zuid-Kennemerland ter ere van 154ste verjaardag Jac. P Thijsse

BLOEMENDAAL/OVERVEEN - Op donderdag 25 juli, de geboortedag van Jac. P. Thijsse, aartsvader van de natuurbescherming in Nederland, kunnen natuurliefhebbers vanaf 10.00 uur (tot 14.00 uur) mee met de bijzondere Thijsse Tour door Nationaal Park Zuid-Kennemerland. De Thijsse tour is een fiets- en wandeltocht langs markante plekken in en rond de Kennemerduinen, zoals een oude villawijk en Thijsse's Hof. Onderweg neemt een ervaren gids de bezoekers mee in het leven en werk van bioloog en leraar Jac. P. Thijsse. Bij de heemtuin Thijsse's Hof is er een uitgebreide rondleiding.

Treed in de voetsporen van Jac. P. Thijsse

In de Thijsse Tour treedt de bezoeker in de voetsporen van Thijsse en gaat al fietsend en wandelend terug in de tijd. Een deskundige gids neemt de bezoekers mee in een unieke natuurhistorische beleving, langs oude woningen van Thijsse, de heemtuin Thijsse's Hof en de Thijsse bosjes in het Nationaal Park.

Over Jac. P. Thijsse

Jac. P. Thijsse werd op 25 juli 1865 in Maastricht geboren en wordt gezien als de aartsvader van de natuurbescherming in Nederland. Hij introduceerde ruim honderd jaar geleden de "natuursport", het zelf de vrije natuur intrekken en je dan verwonderen over bloemen, planten, vogels, insecten en andere dieren en ontdekken hoe ze onderling van elkaar afhankelijk zijn.

Praktische informatie

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Prijs: 15,- euro per volwassenen inclusief een biologische lunch is bij de prijs inbegrepen (evt. dieetwensen vooraf aangeven). De startlocatie is het Bezoekerscentrum De Kennemerduinen. Bezoekers kunnen op de eigen fiets deelnemen aan de fietstocht, indien nodig kunnen fietsen gehuurd worden bij Bezoekerscentrum De Kennemerduinen à € 13,50 per fiets. Tickets boeken: https://www.np-zuidkennemerland.nl/

Jac. P Thijsse.