De Molenaarswoning in de Schoterveenpolder.
De Molenaarswoning in de Schoterveenpolder. Foto: Jurriaan Hoefsmit

Gasvrije molenaarswoning geopend voor publiek

HAARLEM - Aardgasvrij en energiezuinig wonen. Hoe ziet dat er eigenlijk uit? Op maandag 6 en vrijdag 17 mei is de molenaarswoning, de gasvrije voorbeeldwoning van de Huizenaanpak, geopend voor publiek. Neem een kijkje en wordt geïnspireerd.

De voorbeeldwoning van Stichting Huizenaanpak in de Schoterveenpolder is volledig aardgasvrij. De molenaarswoning is duurzaam gerenoveerd. Het is volledig geïsoleerd (vloer, dak, muur, HR++-glas), heeft duurzame ventilatie, een warmtepomp en een lage temperatuurverwarming. De molenaarswoning is een gemeentelijk monument waardoor er geen zonnepanelen op het eigen dak konden. Daarom betrekt de molenaar elektriciteit via het nabijgelegen collectieve zonnestroomdak van Kennemer Energie op het Nova College.

De gemeente Haarlem is eigenaar van de molenaarswoning en gaf de Huizenaanpak de opdracht om de woning aardgasvrij te maken.

Aanmelden

Een bezoek aan de voorbeeldwoning is in te plannen op de website van Huizenaanpak. Of mail naar showroom@huizenaanpak.nl. of bel telefoonnummer 085-2220420.