EUT smaakte naar meer.
EUT smaakte naar meer. (Foto: Onno Hulshof)

Zon, bier en trillende bassen

HAARLEM - Met 115.000 bezoekers is de organisatie tevreden over het bezoekersaantal van Bevrijdingspop Haarlem 2019. Ondanks de natte voorspellingen bleef het droog en liet de zon zich flink zien.

Bekijk in deze krant de foto-pagina en online het foto-album

De opening met YouTuber Kalvijn trok volgens de organisatie direct grote aantallen kinderen naar het Jupilerpodium. Andere opvallende optredens waren de energieke show van Jett Rebel, de terugkeer van Van Dik Hout na 25 jaar op het Bevrijdingspop-podium en natuurlijk de uitsmijters van het Houtpodium, zoals Miss Montreal, Fun Lovin' Criminals en Ronnie Flex Deuxperience. Ambassadeur van de Vrijheid Sam Feldt arriveerde per luchtmachthelikopter en draaide een weergaloze set.

Nieuw en zeker een succes waren de tolken. Mirjam Stolk en Ruth Krooshof kregen een eervolle vermelding. Zij vertolkten de nummers op swingende wijze wat te zien was op de projectieschermen. Zelfs de acts vertolkten ze enthousiast en is zeker voor de komende edities voor herhaling vatbaar.

Een fotograaf van Haarlems Nieuwsblad liep op de Haarlemmerhout en heeft de hele dag foto's gemaakt. Kijk snel online op https://www.rodi.nl/regio/haarlem/algemeen/146654/massaal-naar-bevrijdingspop

Jordan Mackampa zorgde voor de voetjes van de vloer.
Fun Lovin' Criminals.