Afbeelding
(Foto: PR)

Open Dag bij Arkgemeenschap

HAARLEM/BLOEMENDAAL - Onlangs is de vierde bewoner onthaald in Arkhuis Pelletier, aan de Krommelaan 4. In de komende weken verwelkomen we nummer vijf en zes. In de zomer nummer zeven en in het najaar verwachten we dat het huis gevuld is met negen huisgenoten, waaronder vijf met een verstandelijke beperking.

In de afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan een nieuw onderkomen voor onze Werkplaats. In de komende jaren zullen de deelnemers van onze Werkplaats, mensen met en zonder verstandelijke beperking, pal naast het Arkhuis komen te werken. Met begeleiding van vrijwilligers en activiteitenbegeleiders, onder de verantwoordelijkheid van een nieuwe, zeer gemotiveerde en ervaren kracht.

Natuurlijk gaan deze deelnemers ook aan de slag op onze Tuinderij aan de Dennenweg, die haar vijfde seizoen in is gegaan.

De Arkgemeenschap regio Haarlem is een relatief nieuwe partij in de wereld van de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. De Ark bestaat uit een woonhuis en een werkplaats, waar mensen met en zonder verstandelijke beperking samen leven en werken. De Werkplaats is verbonden met Tuinderij De Ark, een tuin waar mensen uit de buurt gedurende het seizoen wekelijks hun eigen verse groente kunnen oogsten. Zo brengt De Ark twee werelden bij elkaar.

Op zaterdag 25 mei houdt de Arkgemeenschap regio Haarlem een OPEN DAG op haar Tuinderij op deDennenweg 2 en in haar Werkplaats aan de Krommelaan 4, naast het woonhuis van De Ark in Bloemendaal.

Om ca. 10.45 uur zal het nieuwe onderkomen van de Werkplaats officieel geopend worden, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van fondsen, kerken en zorginstellingen.