Lezing Van den Eijnde

HAARLEM - Dit jaar is het 150 jaar geleden dat de bekende Haarlemse beeldhouwer Hendrik van den Eijnde geboren werd. De Historische Vereniging van Heemstede-Bennebroek, het ABC Architectuurcentrum en de Historische Vereniging Haerlem herdenken deze beeldhouwer in een gezamenlijke tentoonstelling in het ABC. Tevens worden er een aantal themabijeenkomsten georganiseerd.

Op donderdag 23 mei wordt er om 20.00 uur in de Sociëteit Vereening aan de Zijlweg 1 in Haarlem een lezing verzorgt over deze beeldhouwer en zijn beelden. Spreker is de bekende Haarlemse kunsthistoricus en curator van het Frans Hals Museum, de heer Antoon Erftemeijer.

In deze lezing zal aandacht geschonken worden aan zijn beelden in Heemstede, Haarlem, Bloemendaal en Driehuis en diverse andere beelden in binnen- en buitenland zoals het van Heutszmonument in Jakarta en het Hollandmonument in Battery Park in New York. Kaarten voor deze lezing zijn aan de zaal verkrijgbaar á 5, - euro voor de leden van de Historische Verenigingen, het ABC en de Sociëteit. Niet leden betalen 7,50 euro. Aanvang 20.00 uur.