Een balletje trappen.
Een balletje trappen. (Foto:Ad Timmers)

Sport en cultuur op Cruyff Court Parkwijk

HAARLEM - Sportiviteit en creativiteit staan hoog in het vaandel bij cultuur@CruyffCourts. Op 14 verschillende Cruyff Courts door het hele land vinden er de komende 8 weken allerlei verschillende culturele activiteiten plaats waar kinderen en jongeren aan mee kunnen doen. Afgelopen maandag 20 mei was de opening van de spelen bij het Cruyffcourt aan de Leonard Springerlaan.

Met een loepzuivere penalty nam wethouder Therese Meijs de officiele aftrap van dit unieke project. De alom bekende straatvoetballer , Nasser El Jackson , was ook aanwezig.

Daarnaast werd iedereen verrast met een optreden van de breakdancegroep Damn Fresh. Cruyff Courts zijn veilige ontmoetingsplekken in vaak armere wijken waar kinderen en jongeren kunnen sporten. Cultuur wordt door veel ouders, kinderen en jongeren ervaren als abstract en ver van hun bed.

'Door op de Cruyff Courts te laten zien dat ook rap, dj-en, dansen en vloggen cultuur zijn, wordt het culturele aanbod concreet en bereikbaar. Tevens wordt de drempel naar structurele deelname verlaagd doordat de culturele lessen worden gegeven door cultuuraanbieders en buurtsportcoaches uit de wijk,' aldus Monique Maks, directeur Jeugdfonds Sport & Cultuur.

In actie op het veldje.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding